Пловдив

Град Пловдив е известен своите архитектурни монументи, които могат да се посетят по време на неизбежната туристическа обиколка. Задължително е посещението на поне част от по-известните театрални постановки, музейни експозиции, арт изложби и кино прожекции.

Освен, че притежава красиви културни забележителности, градът има и много добри предпоставки за Почивка и спортуване.

Градът е една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната и основен културен и важен  икономически център на страната. Комбинирането на 4-те водещи насоки – спорт, икономика, култура и туризъм водят до повишаване на значението му в региона.

Добрите бизнес практики, хармоничните климатични условия и  забележителни природни дадености, закономерно определят град Пловдив, като водещ промишлен и атрактивен търговски център.

Главната улица на град Пловдив дава отлични възможности за шопинг и забавления, а вкусните  ресторанти в града са много и навсякъде.

След забързания ден идва подходящото време за настаняване в избрания хостел, хотел или стаи под наем, както и приготовленията за атрактивния нощен живот.

Дългите вечери носят духа на пленителна романтика и усещане за нежност, любов и безвремие.

Исторически погледнато град Пловдив е дал много за укрепването на България, а редица почитани борци за свобода, революционери и национални герои родени тук, активно са участвали в значимата борба за независимост и силна държава. Поради тези причини на редица значими места има изградени архитектурни паметници за спомен на героичната им саможертва.

Част от най-значимите места за посещения, атракции и паметници са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Множеството паркове разположени в покрайнините и в центъра на града създават атмосфера  на спокойствие и съдействат дори и за малко бягство от напрегнатото ежедневие.

Иновативната инфраструктура съдейства за по-бързото движение на услуги, стоки и продукти между различните фирми, организации и компании до техните контрагенти, крайни клиенти и дистрибутори.